Kuten kuvassa lukee, sijaitsee Intia trooppisella vyöhykkeellä. Trooppisella vyöhykkeellä tarkoitetaan maita ja valtioita joissa vuoden keskilämpötila pysyttelee 18 asteen paikkeilla ympäri vuoden. Ilmastovyöhykkeenä tropiikilla voidaan tarkoittaa ilmastoa, joka on lämmin tai kuuma ja kostea ympäri vuoden. (Kuva on otettu peda.net sivuilta ja muokattu itse.)
Tässä kuvassa taas näkyy Intian monipuoliset kasvillisuusalueet. Suurin osa intiasta on subtrooppista sademetsää ( Subtrooppista sademetsää esiintyy kääntöpiirien tuntumassa, jossa talvet ovat viileämpiä kuin tropiikissa. Sadetta saadaan melko runsaasti ympäri vuoden, mutta epätasaisemmin kuin trooppisissa sademetsissä. Lajisto on suppeampi kuin trooppisessa sademetsässä ja metsän latvuskerros matalampi ja ohuempi sekä aluskasvillisuus tiheämpää.) ja monsuunimetsää ( kesäisin runsaita sateita ja joutuu talvisin selviytymään pitkän kuivakauden yli. Tämän vuoksi puusto koostuu suureksi osaksi kesävihannista lehtipuista, jotka pudottavat lehtensä kuivakauden ajaksi. Pienempi puulajisto, kuin trooppisissa sademetsissä.)
Lisäksi Intiasta löytyy niin trooppista sademetsää, kuin aavikkoakin. Muita kasvillisuusalueita ovat Pohjois-Intiassa sijaitsevat vuoristometsät ja -tundrat, sekä puoliaavikko ja puusavanni. (Kartta on peräisin googlen kuvahausta, ei mitään tietoa sen tarkemmasta lähteestä. Kasvillisuusalueet muokkasin kuvaan itse Wikipedian ohjaamana.)
INTIAN ELÄIMISTÖ
Intialle tyypillisiä eläimiä ovat mm. Bengalintikeri, toiselta nimeltään Intiantiikeri, joka on uhanalaisluokituksessa luokiteltu erittäin uhanalaiseksi. Bengalintiikerit elävät Intiassa pääosin suojelluissa puistoissa. Bengalintiikeri on Intian kansalliseläin.
(kuva wikipediasta)
Toinen Intialle tyypillinen eläin on besoaariantilooppi, jonka nykyiset luontaiset elinalueet rajoittuvat ainoastaan Intiaan. Antilope-suvun ainoa laji.
(kuva wikipediasta)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti